Sofie Sundqvist

LÄGG DIG INTE I

Knäskadan, Los Angeles, Träningsglädje, USA, Vardagligt knäskada, kondition, löpning, operation, skador, springa, tankar, träning Permalink0
Är det något jag har saknat de senaste 11 veckorna så är det att få springa. Att vara ute och andas in den friska luften och låta benen bära mig så långt de orkar. Den friheten. Under den här tiden i LA hade jag tänkt att dra upp mina sträckor betydligt och även köra mycket backträning. Allt inför Lidingöloppet i September. Dom planerna ändrades och jag måste nu se framåt. Jag kan inte sätta några mål än eftersom jag inte har en aning om hur det ser ut framöver. Jag får drömma. 
 
Om det beslutas för att inte göras någon operation, hur kommer rehab se ut de närmsta månaderna och när kan jag då börja springa? OM det görs en operation, när kommer den då att göras och hur kommer rehab se ut efter det? Jag vet ju ingenting och det är nog det värsta. Jag försöker acceptera den här skadan. Det kunde sett mycket värre ut, det är jag medveten om. Men det här har fortfarande begränsat mig. Det var en som sa till mig i veckan, ja men din by har inte invaderats av soldater och din dotter har inte blivit kidnappat och såld som sexslav. Man måste se allt i perspektiv. 
 
Jag är mycket väl medveten om att det här inte är en stor grej. Jag är inte dum i huvudet. Men det har påverkat mig. Det har påverkat mitt liv. Det har påverkat min tid här som skulle vara så bra. Tala inte om för mig vad jag ska tänka och tycka. När jag mår dåligt använder jag ofta träningen som terapi. Det får tankar att försvinna och jag får någon roligt att fokusera på. När man plötsligt inte kan det längre så är det mycket som läggs på hög. 
 
Tala inte om för andra hur dom ska tänka och vad dom ska göra om du inte vet någonting om deras bakgrund. En "liten" skada för någon kanske blir en stor prioritet för den skadade då den fokuserar på det för att slippa annat. Den där terapin som personen hade genom träningen är helt plötsligt borta och man måste hitta andra sätt att ta sig vidare.
 
Vet du inget - lägg dig inte i om du inte lägger dig i för att du verkligen bryr dig! 
 
 
 
Till top